Antena 3 CNN Externe Un doctor sirian care a tratat victimele atacului de la Manchester: „Am văzut aceleași răni în Alep”

Un doctor sirian care a tratat victimele atacului de la Manchester: „Am văzut aceleași răni în Alep”

Un doctor sirian care a tratat victimele atacului de la Manchester: „Am văzut aceleași răni în Alep”
24 Mai 2017   •   21:24

Un doctor sirian, care a operat atât victimele atacului din oraș britanic, cât și copii din Siria, spune că rănile suferite de victimele atacului terorist de la Manchester Arena se asemănă cu cele ale copiilor răniți de bombardamentele, potrivit libertatea.ro.

Doctorul Mounir Hakimi este chirurg în Manchester și a fost prezent la datorie luni seară, când orașul a fost lovit de un atentat sângeros.

 „Am tratat exact aceleași răni în Alep și în alte orașe din Siria”, a spus doctoral.

„Este sfâșietor să vezi vărsarea de sânge… Copiii nevinovați nu ar trebui să plătească prețul terorismului”, a spus chirurgul, care a precizat că a câștigat experiență tratând victimele grupării Statul Islamic din Siria.

El a vorbit și despre cum este să efectuezi operații sub amenințarea raidurilor aeriene.

„În Siria nu ai atât de mult timp la dispoziție și trebuie să folosim sedative pentru a anestezia ușor pacientul”, a mai spus acesta. Totodată, doctorul Hakimi a subliniat că spitalele din Marea Britanie sunt echipate mult mai bine pentru a face față unor situații de criză.

×
Subiecte în articol: Alep rani Manchester atentate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close