Antena 3 CNN Externe Un du-te-vino fără sfârşit. Romii nu renunţă la „visul franţuzesc”. Reportaj despre naveta România-Franţa a unei familii de romi

Un du-te-vino fără sfârşit. Romii nu renunţă la „visul franţuzesc”. Reportaj despre naveta România-Franţa a unei familii de romi

Un du-te-vino fără sfârşit. Romii nu renunţă la „visul franţuzesc”. Reportaj despre naveta România-Franţa a unei familii de romi
Sursa foto: Foto: Le Point
02 Apr 2012   •   11:15
Văzut din Bucureşti, Hexagonul încă îi mai face pe romi să viseze la o viaţă mai bună, scriu jurnaliştii francezi ai publicaţiei Le Point. Aceştia au realizat un reportaj despre romii care fac naveta România- Franţa şi care nu au de gând să rămână în ţara lor de origine.

Jurnaliştii francezi prezintă cazul familiei de romi din Bărbuleşti, Duduveica. Ei au fost expulzaţi din Franţa, dar nu au renunţat la „visul franţuzesc”. Reprezentanţii Le Point i-au însoţit pe aceştia în călătoria lor din Bărbuleşti, România, înapoi în Franţa.

VEZI  AICI MATERIALUL VIDEO REALIZAT DE JURNALIŞTII FRANCEZI



Familia Duduveica este formată din Viorel, tatăl, care practică cerşetoria în Franţa pentru a-şi hrăni familia, Laura, mama, şi cei doi copii, Romeo (15 ani) şi Adrian (12 ani).

Deşi viaţa lor în Franţa nu a fost una uşoară, ei preferă să cerşească în Franţa decât să trăiască în România. „În România, nu avem muncă, nu ne permitem să ne trimitem copiii la şcoală. În Franţa, copiii noştri au şansa la o viaţă mai bună”, a declarat Laura Duduveică.

Nu am venit să fur, am venit pentru o situaţie mai bună. Dacă o aveam acasă, nu mai ajungeam în Franţa”, le-a mai spus femeia jurnaliştilor francezi.





 


 

×
Subiecte în articol: reportaj Franta romi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close