Antena 3 CNN Externe Un economist, adversarul Angelei Merkel la alegerile parlamentare din 2013. Cine este Peer Steinbrück

Un economist, adversarul Angelei Merkel la alegerile parlamentare din 2013. Cine este Peer Steinbrück

Un economist, adversarul Angelei Merkel la alegerile parlamentare din 2013. Cine este Peer Steinbrück
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP/sueddeutsche.de
28 Sep 2012   •   17:58

Fostul ministru al Finanţelor Peer Steinbrück va fi candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) pentru postul de cancelar al Germaniei, în cursul scrutinului parlamentar federal din toamna anului 2013, anunţă liderul formaţiunii, Sigmar Gabriel, citat de AFP.
   
Cu ocazia reuniunii partidului care va avea loc luni, "îl voi propune pe Peer Steinbrück pentru postul de candidat la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2013", a declarat Gabriel într-o conferinţă de presă.
   
Steinbrück "este cel mai bun cancelar pe care Germania îl poate găsi", a adăugat liderul SPD. "Acest guvern (al Angelei Merkel - n.r.) este terminat. Germania are nevoie de o alternanţă politică", a continuat el.
   
Alegerea candidatului fusese anunţată vineri dimineaţă de cotidianul Bild.  
   
Steinbrück, un economist în vârstă de 65 de ani, ancorat în aripa dreaptă a partidului şi partizan al ortodoxiei bugetare, a fost ministru al Finanţelor în "marea coaliţie" a conservatorilor şi social-democraţilor din perioada 2005-2009, condusă de Merkel.
   
Angela Merkel, actualul cancelar, cea mai populară personalitate politică din Germania, rămâne deocamdată marea favorită a scrutinului, potrivit ultimelor sondaje.
   
Licenţiat în ştiinţe economice şi sociale, Peer Steinbrück, care s-a născut în Hamburg şi care are trei copii, şi-a început cariera în 1978 în calitate de consilier al cancelarului Helmut Schmidt.
   

×
Subiecte în articol: Angela Merkel alegeri parlamentare
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close