Antena 3 CNN Externe Un elicopter al armatei irakiene s-a prăbuşit. Patru morți

Un elicopter al armatei irakiene s-a prăbuşit. Patru morți

Un elicopter al armatei irakiene s-a prăbuşit. Patru morți
Sursa foto: Foto: aviafora.com
04 Ian 2017   •   13:34

Un elicopter al armatei irakiene s-a prăbuşit miercuri la sud de Mosul din cauza unei probleme tehnice, provocând moartea tuturor celor patru persoane aflate la bordul său, au indicat responsabili din domeniul securităţii, citaţi de AFP.

Oraşul Mosul, din nordul Irakului, este vizat din 17 octombrie 2016 de o ofensivă a forţelor irakiene care, cu sprijinul coaliţiei internaţionale sub comandament american, încearcă să-l preia de sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic, ultimul său bastion major în Irak.

'Un elicopter s-a prăbuşit în această dimineaţă (miercuri), în timpul unei misiuni, din cauza unei defecţiuni tehnice', se spune într-un comunicat al Comandamentului pentru operaţiuni comune care coordonează operaţiunile forţelor irakiene împotriva Statului Islamic.

Cei doi piloţi şi doi tehnicieni de la bordul aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa în accident, a indicat pentru AFP un căpitan din aviaţia irakiană, sub rezerva anonimatului.

'Ei se îndreptau spre Qayyarah într-o misiune de rutină', a adăugat el, referindu-se la baza militară situată la 50 km sud de Mosul, unde sunt concentrate mai multe forţe mobilizate în ofensiva în curs de desfăşurare.

Elicopterul era unul de tipul Mi-35, de fabricaţie rusă, potrivit aceluiaşi oficial, care remarcă o întreţinere a acestor dispozitive nu întotdeauna satisfăcătoare, pe fondul intensificării luptelor pentru Mosul, care au intrat în a doua fază.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: elicopter elicopter prabusit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close