Antena 3 CNN Externe Un elicopter s-a prăbuşit la Damasc. Atacul a fost revendicat de o brigadă de rebeli sirieni

Un elicopter s-a prăbuşit la Damasc. Atacul a fost revendicat de o brigadă de rebeli sirieni

Un elicopter s-a prăbuşit la Damasc. Atacul a fost revendicat de o brigadă de rebeli sirieni
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    27 Aug 2012   •   14:09

O brigadă de rebeli sirieni afirmă că a doborât un elicopter, luni, la Damasc, adăugând că pilotul a fost ucis.

"Aceasta este o răzbunare a masacrului din Daraya", a declarat, via Skype, Omar al-Qabuni, purtătorul de cuvânt al Brigăzii rebele din Badr, oraş de la periferia Damascului în care o vastă operaţiune armată a provocat moartea a sute de persoane în ultimele zile, informează AFP.

Aparatul de zbor a luat foc în cădere şi s-a prăbuşit în cartierul Qabun, în estul capitalei, unde rebelii au găsit corpul neînsufleţit al pilotului, a adăugat al-Qabuni.

Un elicopter s-a prăbuşit luni în apropierea unei moschei din cartierul Qabun, în estul Damascului, a anunţat televiziunea siriană, în timp ce mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit dimineaţă în capitală.

Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO) a confirmat moartea pilotului şi a spus că elicopterul ar fi fost "lovit atunci când participa la luptele din zonă".

Rebelii sirieni, care, în general, nu au decât arme uşoare să se opună forţelor guvernamentale, au confirmat deja că au doborât un avion al armatei, pe 13 august, în provincia Deir Ezzor (est).

OSDO a anunţat, de asemenea, lupte între armata preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii Armatei siriene libere (ASL) în mai multe cartiere din nord-estul Damascului, în special în Jobar, unde opoziţia este puternică, şi în oraşele din partea de est a capitalei.

Aceste violenţe au izbucnit la o zi după ce OSDO a anunţat descoperirea a cel puţin 320 de cadavre la Daraya, la şapte kilometri sud de Damasc, după o ofensivă a armatei care a durat mai multe zile săptămâna trecută.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close