Antena 3 CNN Externe Un elicopter s-a prăbuşit la o bază militară din Rusia. Trei membri ai echipajului au murit

Un elicopter s-a prăbuşit la o bază militară din Rusia. Trei membri ai echipajului au murit

Un elicopter s-a prăbuşit la o bază militară din Rusia. Trei membri ai echipajului au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Mar 2013   •   16:46

Trei membri ai echipajului unui elicopter militar au murit după ce aparatul s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la o bază militară, sâmbătă, în condiţii meteorologice nefavorabile, în republica rusă Cecenia, au anunţat forţele de ordine şi agenţiile ruse, relatează AFP.
   
Elicopterul, de tip Mi-8, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la baza militară rusă Hankala, lângă capitala cecenă Groznîi.
   
"Trei membri ai echipajului au murit pe loc, iar altul a fost spitalizat", a anunţat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.
   
"Elicopterul este distrus aproape complet", se precizează în comunicat.
   
Agenţii ruse de presă au citat o sursă militară, potrivit căreia accidentul a fost cauzat de condiţii meteorologice nefavorabile.
   
"Elicopterul ateriza, în condiţii de vizibilitate redusă, şi s-a lovit de sol", a declarat această sursă.
   
Mi-8 este un elicopter polivalent de concepţie sovietică ce poate să transporte aproximativ 30 de persoane şi care poate, de asemenea, să fie înarmat.
   
Cecenia, o republică din Caucazul rus, a fost devastată de două războie succesive, după 1994, între forţele ruse şi rebeli separatişti care s-au islamizat în timp.
   
Condusă de liderul pro-Kremlin Ramzan Kadîrov, cu sprijinul militarilor ruşi, Cecenia este în continuare teatrul unor incidente armate sporadice, în contextul în care rebeliunea s-a retras în republici vecine, ca Daghestanul.

×
Subiecte în articol: elicopter baza militara Rusia echipaj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close