Antena 3 CNN Externe Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European

Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European

Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European
Sursa foto: Foto: eu2008.si
07 Feb 2013   •   20:42

Situaţia din România este "scandaloasă", a declarat, în Parlamentul European, eurodeputatul german şi vicepreşedinte al grupului PPE Manfred Weber, făcând referire la concluziile raportului Comisiei Europene, informează Mediafax.

Weber a făcut aceste declaraţii miercuri, în timp ce în plenul PE avea loc o dezbatere despre situaţia statului de drept în Bulgaria. Weber a apreciat că dezbaterea privind situaţia din Bulgaria nu este necesară întrucât Guvernul bulgar a luat măsuri pentru investigarea tentativei de asasinare a liderului Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, Ahmed Dogan.
   
În schimb, Weber a cerut "discutarea problemelor reale", evocând, conform site-ului New Europe (neurope.eu), preocupări privind situaţia din România, care, în opinia sa, ar fi "scandaloasă".
   
Pe 30 ianuarie, Comisia Europeană a prezentat concluziile raportului elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
   
Manfred Weber, din cadrul formaţiunii germane Uniunea Creştin-Socială, este membru al Comisiei PE pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne. De asemenea, este vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European.
   

×
Subiecte în articol: raport MCV
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close