Antena 3 Externe Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European

Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European

07 Feb 2013   •   20:42
Un eurodeputat german califică situaţia din România ca fiind "scandaloasă", în Parlamentul European Foto: eu2008.si

Situaţia din România este "scandaloasă", a declarat, în Parlamentul European, eurodeputatul german şi vicepreşedinte al grupului PPE Manfred Weber, făcând referire la concluziile raportului Comisiei Europene, informează Mediafax.

Weber a făcut aceste declaraţii miercuri, în timp ce în plenul PE avea loc o dezbatere despre situaţia statului de drept în Bulgaria. Weber a apreciat că dezbaterea privind situaţia din Bulgaria nu este necesară întrucât Guvernul bulgar a luat măsuri pentru investigarea tentativei de asasinare a liderului Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, Ahmed Dogan.
   
În schimb, Weber a cerut "discutarea problemelor reale", evocând, conform site-ului New Europe (neurope.eu), preocupări privind situaţia din România, care, în opinia sa, ar fi "scandaloasă".
   
Pe 30 ianuarie, Comisia Europeană a prezentat concluziile raportului elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
   
Manfred Weber, din cadrul formaţiunii germane Uniunea Creştin-Socială, este membru al Comisiei PE pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne. De asemenea, este vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close