Antena 3 CNN Externe Un eventual conflict nuclear între India şi Pakistan ar provoca o FOAMETE PLANETARĂ. Civilizaţia umană va dispărea în totalitate

Un eventual conflict nuclear între India şi Pakistan ar provoca o FOAMETE PLANETARĂ. Civilizaţia umană va dispărea în totalitate

Un eventual conflict nuclear între India şi Pakistan ar provoca o FOAMETE PLANETARĂ. Civilizaţia umană va dispărea în totalitate
11 Dec 2013   •   14:44

Un studiu publicat, ieri, de ziarul britanic The Telegraph, susţine că, în cazul unui conflict balistic între India şi Pakistan, chiar şi un schimb limitat de rachete nucleare ar produce o catastrofă fatală pentru întreaga planetă.

Experţi din cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Războiului Nuclear sunt de părere că un schimb de focuri nuclear între cele două ţări ar provoca o foamete la nivel global, care ar putea duce la sfârşitul rasei umane.

Conform specialiştilor, chiar dacă atacurile ar fi minore, impactul asupra atmosferei va fi atât de devastator încât toată producţia agricolă mondială va fi distrusă, fapt care ar produce un haos pe piaţa alimentară internaţională, imposibil de gestionat.

De menţionat că raportul oamenilor de ştiinţă, organiziţie care odinioară a fost laureată cu un Premiu Nobel, a fost publicat într-o primă ediţie, în luna aprilie, a anului trecut. În raportul precedent se atrăgea atenţia asupra numărului impresionant de victime, estimat la câteva miliarde, în cazul unui conflict militar dintre cele două state asiatice.

În cea de-a doua ediţie, preluată de jurnaliştii britanici, specialiştii au revenit cu completări şi au extins această teorie, menţionând că "au subestimat China". Potrivit previziunilor sumbre, într-un asemenea scenariu una dintre cele mai polulate ţări din lume se va confrunta cu o gravă criză alimentară.
"Un miliard de victime, în ţările dezvoltate, este un dezastru categoric, dar dacă luăm în calcul şi cei 1,3 miliarde de chinezi, într-o ipoteză catastrofală, putem vorbi despre colapsul civilizaţiei umane şi stingerea ei treptată", arată acelaşi studiu.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close