Antena 3 CNN Externe Un exerciţiu logistic de anvergură al NATO va avea loc în iunie, în Slovacia

Un exerciţiu logistic de anvergură al NATO va avea loc în iunie, în Slovacia

Un exerciţiu logistic de anvergură al NATO va avea loc în iunie, în Slovacia
16 Apr 2013   •   13:03

Aproximativ 1.800 de militari din 37 de ţări vor participa în iunie, în Slovacia, "la cel mai important exerciţiu de validare a unor proceduri NATO în domeniul logisticii din ultimii zece ani", a anunţat luni Ministerul slovac al Apărării, informează AFP.
   
Scenariul exerciţiilor, cu nume de cod "Capable Logistician 2013", prevede, ca punct de plecare, un conflict fictiv între două ţări urmat de o intervenţie a forţelor NATO, la cererea Consiliului de Securitate al ONU, potrivit aceleiaşi surse.
   
O asistenţă umanitară acordată victimelor unei catastrofe naturale face parte, de asemenea, din cadrul programului de exerciţii, care se va desfăşura, în perioada 3-28 iunie, în trei locuri diferite din această ţară de aproximativ 5,4 milioane de locuitori, între care baza aeriană de la Sliac (centru).
   
"Pregătirea şi realizarea unui exerciţiu de o asemenea anvergură va contribui în mod fundamental la creşterea credibilităţii forţelor noastre armate pe plan internaţional", a afirmat şeful Statului Major slovac, Peter Vojtek.
   
Slovacia a devenit membru NATO la 29 martie 2004.
   

×
Subiecte în articol: Slovacia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close