Antena 3 CNN Externe Un faliment necontrolat al Greciei ar costa economia internaţională peste 1.000 miliarde de euro

Un faliment necontrolat al Greciei ar costa economia internaţională peste 1.000 miliarde de euro

Un faliment necontrolat al Greciei ar costa economia internaţională peste 1.000 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Calgaryherald.com
de M.Z.    |    02 Mar 2012   •   13:24

Un faliment necontrolat al Greciei ar costa economia internaţională peste 1.000 de miliarde de euro, potrivit unui raport transmis în februarie, de Institutul pentru Finanţe Internaţionale (Institute of International Finance - IIF) liderilor europeni, informează AFP.

IIF, care a negociat în numele băncilor comerciale cu guvernul de la Atena pentru restructurarea datoriei statului elen, este de părere că Banca Centrală Europeană ar fi puternic afectată din cauza expunerii sale la datoria Greciei, dar şi prin măsurile pe care ar trebui să le ia pentru a evita o extindere a crizei în alte state slabe din Europa.

În plus, intrarea Greciei în incapacitate de plată ar ameninţa direct cu destabilizarea Portugaliei, a Republicii Irlanda, Italiei şi Spaniei.

Organizaţia bancară estimează recapitalizările bancare la circa 160 de miliarde de euro şi crede că economia europeană ar plăti, în caz de faliment grec, cu o încetinire a ritmului de creştere, reducându-şi veniturile fiscale.

Acest raport a fost transmis liderilor europeni 18 februarie, înainte ca ei să ia o decizie, joi seara, de a lansa în cele din urmă pe 9 martie un plan de salvare şi de reducere a datoriilor ţării elaborat în octombrie.

×
Subiecte în articol: Grecia datorii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close