Un film a provocat violenţe în India: atacuri la cinematografe, ameninţari cu moartea şi maşini incendiate. Care este motivul - VIDEO

26 Ian 2018   •   20:55
Un film a provocat violenţe în India: atacuri la cinematografe, ameninţari cu moartea şi maşini incendiate. Care este motivul - VIDEO Foto: Captură video/youtube.com

Proteste violente au izbucnit în mai multe oraşe din India, în încercarea de a împiedica lansarea controversatului film bollywoodian „Padmaavat“.

Filmul este inspirat de un poem din secolul al 16-lea, care spune povestea de dragoste dintre regina hindusă Padmini şi sultanul cotropitor Alauddin Khilji.

Deşi realizatorii filmului spun că acesta este o ficţiune, hinduşii radicali sunt furioşi că filmul distorsionează istoria şi susţin că este lipsit de respect faţă de cultura lor.  

Militanţii hinduşi au cerut interzicerea filmului, anularea premierei şi i-au ameninţat cu moartea pe actori şi producători. În ciuda ameninţărilor, filmul a rulat în 5000 de săli de cinema, însă multe cinematografe au refuzat proiecţia de teama violenţelor, potrivit The Guardian.

Parteneri
x close