Antena 3 CNN Externe Un fizician bulgar aflat în greva foamei lângă sediul Comisiei Europene, îndepărtat de poliţia belgiană

Un fizician bulgar aflat în greva foamei lângă sediul Comisiei Europene, îndepărtat de poliţia belgiană

Un fizician bulgar aflat în greva foamei lângă sediul Comisiei Europene, îndepărtat de poliţia belgiană
16 Iul 2010   •   22:30

Un fizician bulgar, aflat în greva foamei la Bruxelles pentru a denunţa un caz de presupusă corupţie la centrala nucleară Kozlodui, a fost obligat de poliţie să părăsească parcul unde îşi instalase cortul pentru a protesta, relatează site-ul Novinite.com.

Ghiorghi Kotev a intrat în greva foamei luni, protestând faţă de "ascunderea adevărului" în legătură cu utilizarea, la reactoarelor 5 şi 6 ale centrualei, a unor combustibili fără licenţă.

"Poliţia mi-a spus că nu am autorizaţie din partea municipalităţii pentru a protesta în apropierea (sediului) Comisiei Europene. Mi-au mai spus că voi fi arestat dacă nu închei protestul imediat", a declarat fizicianul, adăugând că poliţiştii au fost "foarte grosolani" şi i-au adresat injurii.

Poliţia din Bruxelles nu a făcut, până în prezent, niciun comentariu cu privire la acest caz. În schimb, cercetătorul bulgar a anunţat că ia în considerare şi alte forme de protest şi că va solicita autorizaţie. "Pun capăt grevei foamei, pentru că scopul meu nu este să mor de foame, ci, mai degrabă să atrag atenţia asupra problemei, în vederea declanşării unei investigaţii", a spus acesta.

Fizicianul bulgar susţine, de mai mulţi ani, că, în baza unei "scheme" de corupţie, combustibilul nuclear de la centrala nucleară Kozlodui a fost înlocuit cu unul fără licenţă.

În pofida faptului că s-a aflat cinci zile în greva foamei, Kotev nu a fost contactat de autorităţile bulgare sau europene.

Citând informaţii neoficiale, Novinite.com afirmă că acest caz a fost deja investigat de Comisia Europeană.

Foto: ofmonline.ning.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close