Antena 3 Externe Un fost agent al CIA a fost arestat pentru deținere ilegală de documente secrete

Un fost agent al CIA a fost arestat pentru deținere ilegală de documente secrete

17 Ian 2018   •   08:30
Un fost agent al CIA a fost arestat pentru deținere ilegală de documente secrete

Un fost agent al CIA (Agenția Centrală de Informații) a fost arestat  luni pe motiv că deținea, în mod ilegal, informații clasificate ce pune în pericol securitatea națională. 

Jerry Chun Shing, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat luni seara când a sosit pe aeroportul J.F.Kennedy din New York pentru niște fapte din 2012. 

În 2012, Lee şi familia sa au părăsit Hong Kong-ul pentru a se muta în Virginia, o suburbie din Washington. În drumul spre SUA, în timpul unei escale în Honolulu, FBI a percheziţionat camera de hotel a fostului agent şi a descoperit două carnete pline cu informaţii strict secrete, care ar fi trebuit predate la plecarea sa din agenţia de informaţii.

Potrivit ministerului Justiţiei, cele două carnete găsite conţineau note scrise de mână referitoare la informaţii clasificate ca secrete de apărare, inclusiv identităţile reale şi numerele de telefon ale unor angajaţi secreţi ai CIA, notiţe luate în timpul unor întâlniri cu agenţi, locuri de întâlnire şi adrese ale unor case sigure pentru agenţii CIA.

Acesta riscă până la 10 ani de închisoare. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close