Antena 3 CNN Externe Un fost comandant de gherilă a devenit preşedinte în El Salvador

Un fost comandant de gherilă a devenit preşedinte în El Salvador

Un fost comandant de gherilă a devenit preşedinte în El Salvador
17 Mar 2014   •   14:20

Curtea Electorală Supremă din El Salvador l-a confirmat, duminică seară, pe Sanchez Ceren (un fost lider al gherilei din timpul războiului civil în perioada 1979-1992) în funcţia de preşedinte ales.

Rezultatele scrutinului elecoral din 9 martie fuseseră contestate anterior de membrii opoziţiei politice din ţară, transmite AFP.

Curtea Supremă a declarat că Ceren, în vârstă de 69 de ani, liderul Frontului Marti National Liberation (FMLN), l-a învins în ultimul tur pe rivalul său politic, Norman Quijano, cel care candidase din partea partidului conservator ARENA.
Diferenţa dintre cei doi a fost infimă, primul câştigând cu 50,11% din sufragiile publice, faţă de 49,39% obţinute de contracandidatul său.

Forul autoritar a respins şi contestaţia depusă de primarul capitalei San Salvador, care cerea anularea alegerilor din cauza fraudelor electorale înregistrate.

Sanchez Ceren, care va prelua mandatul de preşedinte la data de 1 iunie, pe o perioadă de cinci ani, a fost unul dintre comandanţii rebelilor din timpul conflictului civil din El Salvador, soldat cu pierderea a 76.000 de vieţi omeneşti.
Fost profesor, el a fost ministrul Educaţiei şi vicepreşedinte pe timpul mandatului lui Mauricio Funes.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close