Antena 3 CNN Externe Un fost director al GDF Suez în România, răpit împreună cu soţia şi cei patru copii în Camerun

Un fost director al GDF Suez în România, răpit împreună cu soţia şi cei patru copii în Camerun

Un fost director al GDF Suez în România, răpit împreună cu soţia şi cei patru copii în Camerun
Sursa foto: Foto: Le Parisien
20 Feb 2013   •   13:13
Un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România, Tanguy Moulin-Fournier, a fost răpit împreună cu soţia şi cei patru copii ai lor în capitala Camerunului. Acesta se stabilise în Camerun cu serviciul în urmă cu doi ani, relatează Le Parisien.

Autorităţile din Camerun au confirmat că răpitorii şi ostaticii sunt în Nigeria.

Originar dintr-o familie din departamentul Yvelines (centru), Tanguy Moulin-Fournier a crescut în străinătate, în Italia şi Rusia.

A absolvit o şcoală de administraţie la Lyon, alegând să urmeze o carieră internaţională şi angajându-se pentru prima dată în Cehia. Ulterior, a lucrat pentru GDF Suez în România.

În perioada petrecută în România, o publicaţie locală i-a făcut portretul, care dezvăluie că directorul de dezvoltare preferă sarmalele, mămăliguţa şi romanul "Un veac de singurătate", scris de Gabriel Garcia Marquez.

Pasionat de culturi străine şi călătorii, Tanguy Moulin-Fournier a considerat întotdeauna o onoare să înveţe limba ţărilor în care a trăit. "Este o politeţe", spunea în articol, cel care a învăţat cehă şi rusă şi preferă circuitele organizate.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close