Antena 3 CNN Externe Un fost poliţist, executat în stil mafiot în Chişinău

Un fost poliţist, executat în stil mafiot în Chişinău

Un fost poliţist, executat în stil mafiot în Chişinău
Sursa foto: Foto: bizchannel.ro
de N.B.    |    19 Sep 2011   •   20:58

Execuţie mafiotă în centrul Chişinăului. Un fost poliţist a fost executat cu trei focuri de armă pe o terasă din centrul oraşului. Un bărbat a fost deja reţinut, iar poliţiştii spun că individul care a tras ar fi un campion mondial la arte marţiale.

Martorii susţin că victima părea că se cunoaşte destul de bine cu agresorii săi, fiind văzuţi la masă împreună timp de minute bune. După mai multe discuţii, unul dintre bărbaţi s-a ridicat, a scos un pistol şi a tras. Poliţitul a fost împuşcat de două ori în piept şi o dată în cap.

Fostul poliţist lucrase ani buni la crimã organizată. A anchetat dosare grele şi asta pare-se l-a adus în mijlocul controverselor.

În ianuarie 2010, colegii săi l-au audiat după ce Igor Basarab, un afacerist moldovean a fost împuşcat în cap într-un parc din Chişinău. N-au găsit probe împotriva lui aşa că nu a fost acuzat.

Astăzi, călăii poliţistului au reuşit să fugă, în vacarmul creat. S-au urcat într-o maşină de lux şi au dispărut. Martorii au reuşit să noteze numărul de înmatriculare.

La câteva ore, unul dintre cei doi bărbaţi a fost reţinut. Al doilea este încă de negăsit. Poliţiştii de peste Prut spun că acesta ar fi Ion Şoltoianu. Un fost campion mondial în arte marţiale. Şoltoianu şi-a mai împuşcat mortal un adversar în 2003. N-a făcut nicio zi de închisoare, însă. Magistraţii moldoveni au apreciat că luptătorul a tras în legitimă apărare.

Execuţia vine la doar trei luni după ce Igor Ţurcan, un important om politic din Republica Moldova a fost ucis într-un atentat cu maşină capcană.


×
Subiecte în articol: executie Chisinau politist impuscat
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close