Antena 3 CNN Externe Un fost președinte este la un pas de închisoare. A pierdut procesul la Curtea Supremă

Un fost președinte este la un pas de închisoare. A pierdut procesul la Curtea Supremă

Un fost președinte este la un pas de închisoare. A pierdut procesul la Curtea Supremă
Sursa foto: Foto: Facebook/Luiz Inacio Lula da Silva
05 Apr 2018   •   08:45

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, un simbol al stângii, ar putea să ajungă în curând după gratii, după ce Curtea Supremă a respins joi o cerere habeas corpus - care i-ar fi permis să evite închisoarea până la epuizarea tuturor recursurilor posibile, relatează AFP.

Hotărârea a fost departe a fi unanimă. Cererea a fost respinsă cu şase voturi la cinci, la finalul unor dezbateri care s-au prelungit 11 ore, cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale în care este creditat favorit, scrie news.ro.

În pofida faptului că este foarte strâns, acest rezultat reprezintă o victorie importantă a procurorilor din cadrul operaţiunii ”Splălare-Express”, o anchetă tentaculară care a dezvăluit un scandal gigantic de corupţie implicând politicieni din toate taberele.

Un fost muncitor ajuns la vârful statului, Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 72 de ani, una dintre personalităţile politice cele mai charismatice de la începutul acestui secol în America Latină, ar putea să fie încarcerat în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: Curtea Suprema presedinte inchisoare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close