Antena 3 CNN Externe Un fotbalist cunoscut a fugit din cantonament, pentru a putea cere azil în SUA

Un fotbalist cunoscut a fugit din cantonament, pentru a putea cere azil în SUA

Un fotbalist cunoscut a fugit din cantonament, pentru a putea cere azil în SUA
19 Iun 2019   •   10:20

Fundaşul cubanez Yasmani Lopez a părăsit lotul echipei sale în Statele Unite după înfrângerea suferită sâmbăta trecută, cu 0-7, în faţa Mexicului la competiţia de fotbal Gold Cup 2019, a anunţat, marţi, selecţionerul Raul Mederos, citat de AFP. 

"Echipa, aşa cum ştie toată lumea, nu a ajuns cu o delegaţie completă la Gold Cup, iar fundaşul cu numărul patru (Yasmani Lopez) a părăsit efectiv lotul nostru sâmbătă seara. El este singurul jucător care nu se află cu noi", a spus selecţionerul în cursul unei conferinţe de presă la Denver, în ajunul meciului Martinica. 

Mijlocaşul Yordan Santa Cruz nu obţinuse viza din partea autorităţilor americane şi deci nu putea disputa această cupă a naţiunilor din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe), organizată de Statele Unite, Costa Rica şi Jamaica, între 15 iunie şi 7 iulie. 

"În legătură cu Yasmani, este decizia sa. Niciunul dintre coechipierii săi - noi suntem 30 - nu are vreo legătură cu asta. Este decizia sa, el a luat-o şi a pus-o în aplicare", a precizat Raul Mederos. 

Lopez, în vârstă de 31 de ani, a debutat în 2013 la echipa naţională (28 selecţii, 1 gol), fiind unul dintre elementele cheie ale apărării centrale. 

El îngroaşă astfel o listă de sportivi cubanezi care au profitat de evenimente internaţionale pentru a fugi. La ediţia din 2015 a Gold Cup, din cei 23 de jucători cubanezi veniţi să o dispute, patru au rămas în Statele Unite. 

De asemenea, la Jocurile Panamericane de la Toronto din 2015, mai mulţi sportivi cubanezi au părăsit delegaţia cubaneză înainte de finalul competiţiei. 

Învinşi cu 7-0 de Mexic, cubanezii trebuie să învingă Martinica, miercuri la Denver, pentru a păstra speranţa unei calificări. În ultimul lor meci din grupă, Cuba va întâlni Canada, duminică. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close