Antena 3 CNN Externe Un fotograf american a reuşit să surprindă "adevărata faţă a Iranului"

Un fotograf american a reuşit să surprindă "adevărata faţă a Iranului"

Un fotograf american a reuşit să surprindă "adevărata faţă a Iranului"
Sursa foto: Foto: Brandon Stanton
23 Ian 2013   •   13:14

Nu se întâmplă des, ca un fotograf american să ajungă în Iran, pe fondul unei stări conflictuale ce ţine de peste 30 de ani.
Însă Brandon Stanton nu este un fotograf oarecare. El s-a făcut remarcat prin pagina sa de Facebook, în care a postat diverse fotografii cu oameni din New York ("Humans Of New York" - HONY).

La începutul lui decembrie, Stanton a ajuns în Iran, pentru un "recensământ" fotografic a vieţii de zi cu zi. Iran, care pentru mulţi americani reprezintă "temuta Republică Islamică", "axa răului" sau poate cunosc că aici nu există o ambasadă SUA, după criza ostaticilor din 1979.

"Am simţit că americanii sunt iubiţi. Am observat acest lucru peste tot unde am mers. Toată lumea îţi zâmbeşte, îţi face cu mâna, te invită la masă şi îţi transmite mesaje dedicate lui Jennifer Lopez. Muzica americană şi filmele noastre (americane) sunt consumate cu sete de iranieni. Ca în fiecare ţară, există opinii diferite, dar majoritatea oamenilor de aici asociază americanii cu o cultură pe care o admiră şi o respectă", povesteşte Stanton pe blogul său.

Pozele realizate în ţara stigmatizată au fost primite cu entuziasm în întreaga lume, în special de poporul iranian.
"Munca lui Stanton a deschis o cale prin care se combate propaganda media şi stereotipul îndreptat împotriva Iranului. În acest fel, oamenii de pe tot mapamondul pot vedea adevărata faţă a Iranului", se arată într-un material publicat de Pendar.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close