Antena 3 CNN Externe Un fotograf român ar putea petrece 9 ani de închisoare în Mexic pentru că a făcut poze în timpul unui protest

Un fotograf român ar putea petrece 9 ani de închisoare în Mexic pentru că a făcut poze în timpul unui protest

Un fotograf român ar putea petrece 9 ani de închisoare în Mexic pentru că a făcut poze în timpul unui protest
Sursa foto: Foto: cartinafinland.fi
04 Dec 2012   •   07:23

Un fotograf român din Mexico City ar putea petrece 9 ani în închisoare după ce a făcut fotografii la un protest împotriva noului preşedinte al Mexicului. Manifestaţia a avut loc pe 1 decembrie, iar sora românului spune că bărbatul a fost victima agresiunii autorităţilor, care i-au luat aparatul de fotografiat, l-au bătut, arestat şi i-au impus un avocat din oficiu.

Mii de oameni au ieşit în stradă pe întâi decembrie în Mexico City pentru a protesta faţă de inaugurarea noului preşedinte al ţării. La faţa locului se afla şi românul Mircea Topoleanu, fotograf freelancer, stabilit în Mexic de un an jumătate.

Românul a fost dus, împreună cu alte o sută de persoane, la o secţie din capitala Mexicului. După două nopţi petrecute în acea secţia de poliţie, Mircea a fost mutat într-un penitenciar din capitala Mexicului.

Familia românului a informat ambasada României din Mexic despre situaţia lui Mircea, în speranţa că fotograful va fi ajutat de diplomaţii români din Mexico City.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close