Antena 3 CNN Externe Un francez a fost condamnat la 6 luni de închisoare după ce a strigat în public "Trăiască Statul Islamic"

Un francez a fost condamnat la 6 luni de închisoare după ce a strigat în public "Trăiască Statul Islamic"

Un francez a fost condamnat la 6 luni de închisoare după ce a strigat în public "Trăiască Statul Islamic"
de S.T.    |    09 Oct 2014   •   17:00

Un francez în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la şase luni de închisoare fără drept de eliberare condiţionată pentru că a strigat "Trăiască Statul Islamic!" într-un centru de ajutoare sociale la Strasbourg şi pentru că a ameninţat să revină "cu o armă", relatează joi France Presse, citând autorităţile.

Bărbatul, care a fost încarcerat, a fost găsit vinovat miercuri de tribunalul din Strasbourg de "apologie publică a unui act de terorism" şi de "ultraj", a precizat pentru agenţia franceză de presă procurorul adjunct Stephanie Breton, care a solicitat împotriva sa opt luni de închisoare fără posibilitate de eliberare pentru "tulburarea ordinii publice".

Luni, bărbatul, deja condamnat în două rânduri pentru ameninţări, s-a "înfuriat" din cauză că drepturile sale la ajutoare sociale fuseseră reduse, a explicat Breton.

El însuşi francez, bărbatul a strigat "Franţa nu valorează nimic!" şi a adăugat că: "de fiecare dată când un francez este decapitat, sunt mulţumit", cu trimitere la decapitările occidentalilor revendicate de gruparea Statului Islamic.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close