Antena 3 CNN Externe Un funcţionar japonez a invocat în mod fals moartea a 12 rude pentru a beneficia de concediu

Un funcţionar japonez a invocat în mod fals moartea a 12 rude pentru a beneficia de concediu

Un funcţionar japonez a invocat în mod fals moartea a 12 rude pentru a beneficia de concediu
Sursa foto: Foto: serenityfh.com
de S.T.    |    28 Mar 2015   •   15:30

Un funcţionar public din oraşul Sendai, situat în nord-estul Japoniei, a fost demis după ce a minţit în legătură cu decesul mai multor rude pentru a primi concediu, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică de vineri.

Potrivit municipalităţii, bărbatul în vârstă de 60 de ani a depus cereri de concediu pretinzând că participă la funeralii ale rudelor sale de 12 ori în perioada mai 2008 - septembrie 2013.

Falsul a fost descoperit la începutul anului, când bărbatul şi-a completat ultima cerere folosind numele unei rude la ale cărei funeralii pretinsese că a participat şi în urmă cu cinci ani.

Un angajat al departamentului de resurse umane din primărie a declarat pentru Japan Real Time că salariaţii trebuie să completeze cereri pentru a primi concendiu pentru decesul unei rude şi să specifice numele decedatului. Primăria nu verifică de obicei decesele.

În total, funcţionarul şi-a luat 16 zile libere folosind acest tip de concediu, potrivit primăriei. În urma verificărilor, s-a constatat că unele dintre persoanele respective nu decedaseră iar unele dintre nume erau false.

Potrivit primăriei, bărbatul trebuia să iasă la pensie la sfârşitul lui martie.

×
Subiecte în articol: concediu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close