Antena 3 CNN Externe Un general israelian preferă ca Hamas să rămână la putere în Fâşia Gaza

Un general israelian preferă ca Hamas să rămână la putere în Fâşia Gaza

Un general israelian preferă ca Hamas să rămână la putere în Fâşia Gaza
de M.T.    |    25 Sep 2013   •   09:53

Un general israelian a afirmat, marţi, că în Fâşia Gaza nu există alternativă la gruparea Hamas, singura capabilă să asigure „liniştea şi securitatea” în această regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ce ne dorim este liniştea şi securitatea în Fâşia Gaza. Hamas, care deţine în prezent puterea suverană în această regiune, ştie şi poate să facă asta”, a declarat comandantul regiunii militare sud, generalul Samy Tordjman, într-un interviu acordat postului israelian de televiziune Channel 2.

„Hamas ştie să asigure securitatea în Fâşia Gaza şi nu văd o alternativă”, a mai pus generalul.

Este pentru prima dată când un responsabil militar israelian cu rang înalt afirmă în mod public că Israelul susţine menţinerea la putere a Hamas, principala mişcare islamistă palestiniană, care îndeamnă deschis la distrugerea statului evreu.

Declaraţiile generalului Tordjman intervin într-un moment în care Hamas se confruntă cu grave probleme pe plan economic ca urmare a distrugerii masive de către armata egipteană a tunelurilor de contrabandă care permiteau transferul de mărfuri şi materiale de construcţii din Egipt spre Fâşia Gaza.

Potrivit mass-media din Israel, responsabili de la Ierusalim sunt îngrijoraţi că prăbuşirea puterii Hamas va împinge această mişcare să reia lupta armată împotriva statului evreu ori să lase locul unor grupări islamiste mult mai radicale.

×
Subiecte în articol: Israel Hamas Palestina Fasia Gaza
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close