Antena 3 CNN Externe Un grup de femei protestează într-o mină dezafectată din Chile

Un grup de femei protestează într-o mină dezafectată din Chile

Un grup de femei protestează într-o mină dezafectată din Chile
Sursa foto: Foto: AFP/Agerpres
17 Noi 2010   •   13:35

Protest  în Chile. Treizeci şi trei de femei au coborât într-o mină dezafectată din Chile şi ameninţă că vor începe greva foamei. Protestatarele solicită crearea de locuri de muncă în zonele afectate de seismul şi de valul tsunami din februarie, informează AFP.

Femeile se află la 500 de metri sub pământ, în mina Chiflon del Diablo, situată în apropierea oraşului Lota. Fosta mină de cărbuni a fost închisă în anii 1990 şi ulterior a fost transformată într-o atracţie turistică.

Protestatarele solicită reactivarea şi introducerea în bugetul pe 2011 a unui plan care să prevadă angajări pentru lucrări de reconstrucţie.

"Am încercat multe lucruri pentru a se ţine cont de noi, dar Guvernul nu ne-a ascultat, astfel că am recurs la această măsură", a declarat Brigida Lara, purtătorul de cuvânt al grupului, care a cerut să discute cu arhiepiscopul de Concepcion, monseniorul Ricardo Ezzati şi cu prefectul Jacqueline Van Rysselberghe.

Peste 500 de persoane au murit şi 56 sunt date dispărute în urma cutremurului şi valului tsunami din 27 ianuarie. Daunele materiale provocate de seism au fost estimate la 30 de miliarde de dolari.

 

×
Subiecte în articol: mina Chile protest femei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close