Antena 3 CNN Externe Un grup de migranți, salvați de pe mare, a deturnat nava salvatorilor

Un grup de migranți, salvați de pe mare, a deturnat nava salvatorilor

Un grup de migranți, salvați de pe mare, a deturnat nava salvatorilor
Sursa foto: Foto: captură video youtube
28 Mar 2019   •   09:21

Peste 100 de migranţi au deturnat o navă comercială care îi salvase din largul coastelor libiene şi care se îndreaptă acum spre Malta, au anunţat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini şi autorităţile malteze, potrivit Reuters. 

Cei 108 migranţi au fost salvaţi de pe mare de nava comercială Elhiblu 1, pe care au deturnat-o când şi-au dat seama că urmau să fie transportaţi înapoi spre Libia, au relatat cotidianul Corriere della Sera şi agenţiile de ştiri din Italia. 

'Aceştia nu sunt migranţi în situaţie disperată, sunt piraţi, vor vedea Italia doar prin telescop', a spus Salvini, care s-a aflat în centrul mai multor situaţii de criză la nivel internaţional în urma refuzului său de a permite andocarea unor nave umanitare în Italia. 

O purtătoare de cuvânt a forţelor armate malteze a confirmat că nava a fost deturnată, precizând că autorităţile ţării sale îi monitorizează deplasarea şi nu îi va permite andocarea în Malta. 

'Acesta este în mod clar un caz de crimă organizată', a mai scris Salvini pe Facebook. 'Porturile noastre rămân închise', a adăugat vicepremierul italian. 

La 20 martie, Senatul italian a votat pentru menţinerea imunităţii lui Matteo Salvini şi respingerea urmăririi sale penale pentru sechestrare de persoane. Acuzaţia se baza pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână în august 2018, în pofida condiţiilor critice de la bord, debarcarea celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

×
Parteneri
Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro
x close