Antena 3 CNN Externe Un hotel de lux din Paris scoate la licitaţie mobilierul şi colecţia de vinuri, pentru a strânge fonduri în vederea restaurării

Un hotel de lux din Paris scoate la licitaţie mobilierul şi colecţia de vinuri, pentru a strânge fonduri în vederea restaurării

Un hotel de lux din Paris scoate la licitaţie mobilierul şi colecţia de vinuri, pentru a strânge fonduri în vederea restaurării
de G.S.    |    13 Apr 2013   •   14:32

Hotelul Crillon, unul dintre cele mai mari hoteluri de lux din Paris, îşi va scoate la licitaţie cea mai mare parte a pieselor de mobilier şi colecţia de vinuri fine pentru a strânge fonduri în vederea restaurării, infomează Reuters.
   
După plecarea ultimului client, în martie anul acesta, hotelul şi-a închis uşile pentru o perioadă de doi ani cât se estimează că vor dura renovările. Astfel, piese întregi de mobilier vor fi expuse pentru a fi licitate în perioada 18-22 aprilie, acestora adăugându-li-se aproximativ 3.500 de loturi de covoare şi draperii. În urma licitaţiilor, reprezentanţii hotelului se aşteaptă să obţină câteva mii de euro.
   
De asemenea, cumpărătorii care doresc să recreeze ceva mai mult din atmosfera hotelului la ei acasă pot achiziţiona şi mobilier de la recepţie, uniforme ale personalului şi halate de baie.
   
"O vânzare ca aceasta este un moment unic, ca o cireaşă de pe tort", a declarat Stephane Aubert, reprezentant al casei de licitaţii Artcurial, în contextul în care vânzări de o asemenea amploare sunt foarte rare.
   
Una dintre vedetele licitaţiei va fi o oglindă de bar sculptată, realizată, în secolul 20 de sculptorul francez Cesar, cel care a dat şi numele premiului anual al industriei cinematografice franceze, echivalentul Oscarului. Reproduceri ale lucrării sale sunt distribuite în întreaga lume. Pe sticla oglinzii de bar se află semnătura artistului, acum protejată de o casetă din plexiglas, după ce prima semnătură, din grafitti, s-a sters. Cesar s-a întors pentru a-şi semna din nou lucrarea, în 1998, chiar înainte de a muri.
   
Imagine emblematică pentru Place de la Concorde, hotelul Crillon a fost gazdă a numeroase personalităţi, de la construcţia sa - prima dată cu destinaţie de locuinţă privată a regelui Louis XV - în 1758. La primul etaj al clădirii, regina Maria Antoaneta lua lecţii de muzică, urmând ca, ani mai târziu, aceasta să fie ghilotinată chiar în faţa clădirii construite în stil neoclasic.
   
De la trasnformarea sa în hotel, în 1909, locul a găzduit personalităţi precum Madonna, compozitorul Leonard Bernstein şi fostul preşedinte american Bill Clinton, clădirea fiind locul de formare a Ligii Naţiunilor.
   
La licitaţie va fi scoasă şi o parte din vinoteca din crama hotelului şi unde, spun cunoscătorii, s-ar afla şi un coniac foarte rar Louis XIII Black Pearl Remy Martin, al cărui preţ de pornire ar putea fi de 7.000 de euro.
   
Profitul obţinut de pe urma licitaţiilor vor fi folosite pentru modernizarea hotelului, fără însă a-i altera structura şi stilul arhitectonic. Lucrările vor dura, spun reprezentanţii hotelului, până în 2015.

×
Subiecte în articol: hotel fonduri mobilier licitatie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close