Antena 3 CNN Externe Un înalt oficial britanic avertizează: Regatul Unit s-ar putea rupe după Brexit!

Un înalt oficial britanic avertizează: Regatul Unit s-ar putea rupe după Brexit!

Un înalt oficial britanic avertizează: Regatul Unit s-ar putea rupe după Brexit!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Feb 2017   •   17:35

Fostul premier britanic Tony Blair a estimat că, dintre riscurile Brexit-ului, problema destrămării Regatului Unit ''a revenit din nou la masa discuţiilor'' şi că pentru naţionalişti circumstanţele sunt acum ''mult mai credibile'' decât au fost în urmă cu trei ani, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Blair a criticat politica guvernului Theresei May referitoare la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, arătând că este ''un amestec de contradicţii'' şi că britanicii au dreptul să-şi schimbe părerea despre Brexit.

''Ei (guvernul) nu se pricep în această situaţie. Nu conduc maşina, ci sunt conduşi'', a declarat Blair în cadrul unei conferinţe la organizaţia proeuropeană Open Britain în Londra. 

Fostul premier laburist a denunţat ''situaţia ireală în care se află Marea Britanie'', în care Theresa May, Philip Hammond (ministru de finanţe) şi Boris Johnson (ministru de externe) au schimbat complet cursul după votul din iunie 2016 privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. 

''După rezultat, ministrul de finanţe ne-a spus că părăsirea pieţei unice ar fi catastrofală. Acum se pare că vom ieşi'', a spus Blair. 

În septembrie 2014, Scoţia a votat în proporţie de 55% în favoarea rămânerii în componenţa Regatului Unit, dar Partidul Naţional Scoţian (SNP, proeuropean) susţine că decizia privind Brexit-ul redeschide problema independenţei, deoarece majoritatea scoţienilor au votat pentru rămânerea în UE.

×
Subiecte în articol: Brexit Tony Blair
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close