Antena 3 CNN Externe Un inginer rus este acuzat că a transmis informaţii confidenţiale unui serviciu de informaţii străin

Un inginer rus este acuzat că a transmis informaţii confidenţiale unui serviciu de informaţii străin

Un inginer rus este acuzat că a transmis informaţii confidenţiale unui serviciu de informaţii străin
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Mai 2012   •   13:58

Un inginer rus este acuzat că a transmis informaţii secrete despre racheta strategică rusă de nouă generaţie Bulava unui serviciu de informaţii străin, a declarat sâmbătă o sursă din forţele de ordine, citată de agenţia Interfax, transmite AFP.
   
Acest specialist al unei întreprinderi din sectorul rus al apărării situată în Ural va trebui să compară în faţa unui tribunal din Ekaterinburg, principalul oraş din regiune, "zilele următoare", a afirmat sursa citată.
   
El este acuzat că a divulgat "informaţii privind domeniul sistemelor de arme strategice, care constituie secret de stat", a precizat sursa.
   
Procesul acestui inginer "se va derula cu uşile închise", a adăugat sursa.
   
Numele întreprinderii, care se ocupă de dezvoltarea sistemelor de control pentru rachetele strategice potrivit Interfax, şi al ţării care a primit informaţiile secrete nu au fost dezvăluite.
   
În februarie, un inginer din sectorul spaţial rus a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru că a transmis CIA informaţii secrete privind rachetele strategice.
   
Racheta intercontinentală Bulava (SS-NX-30 în clasificarea NATO), cu raza de acţiune de 8.000 de kilometri, poate fi dotată cu zece ogive nucleare. Aceasta trebuie să echipeze submarinele nucleare ruse lansatoare de rachete de generaţia a patra, care sunt în construcţie.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close