Antena 3 CNN Externe Un iranian susţine că a inventat maşina timpului

Un iranian susţine că a inventat maşina timpului

Un iranian susţine că a inventat maşina timpului
de M.T.    |    10 Apr 2013   •   23:26

Ali Razeghi, un om de ştiinţă iranian, şi-a înregistrat cea mai nouă invenţie, ceea ce susţine că este o maşină a timpului, la Centrul pentru Invenţii Strategice, informează The Telegraph.

Dispozitivul bărbatului de 27 de ani nu este însă o maşină a timpului în adevăratul sens al cuvântului, în sensul că „nu te trimite în viitor, ci aduce viitorul la tine”.

Razeghi susţine că invenţia lui poate prezice ceea ce se întâmplă în următorii cinci-opt ani, cu o acurateţe de 98%.

„Am lucrat la acest proiect în ultimii zece ani. Invenţia mea are mărimea unui computer normal şi poate prezice lucruri care se vor întâmpla în următorii cinci-opt ani în viaţa utilizatorilor”, a explicat omul de ştiinţă.

Iranianul este un inventator cunoscut, la Centrul pentru Invenţii Strategice existând nu mai puţin de 179 de brevete pe numele său.

Razeghi spune că invenţia sa îi oferă guvernului iranian şansa de a prezice posibilitatea unor conflicte militare, fluctuaţia cursului valutar sau a preţului petrolului.

„Evident, un guvern care prevede viitorul ar fi capabil să se pregătească pentru eventualele provocări care ar putea să destabilizeze ţara”, a declarat inventatorul.

El speră că invenţa sa va ajunge să fie produsă în masă şi comercializată şi în străinătate.

Razeghi a dezvăluit că proiectul său i-a adus critici din partea prietenilor şi a rudelor, care l-au acuzat că „încearcă să se joace de-a Dumnezeu”, însă bărbatul se apără.

„Acest proiect nu este împotriva religiei şi a valorilor noastre. Americanii încearcă să-l realizeze cheltuind milioane de dolari, eu am reuşit cu doar o mică parte din aceste costuri”, spune iranianul.

×
Subiecte în articol: inventie
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close