Antena 3 CNN Externe Un jidhadist "idiot" şi-a făcut un selfie. Ce a urmat după, este demn de un scenariu pentru film

Un jidhadist "idiot" şi-a făcut un selfie. Ce a urmat după, este demn de un scenariu pentru film

Un jidhadist "idiot" şi-a făcut un selfie. Ce a urmat după, este demn de un scenariu pentru film
Sursa foto: foto: pinvue.com
06 Iun 2015   •   12:51

Un selfie făcut de un jihadist "idiot" și postat ulterior pe rețelele sociale a permis avioanelor de vânătoare americane să distrugă un cartier general al Statului Islamic amplasat într-un loc care nu a fost dezvăluit, au anunțat conducători ai forței aeriene a SUA, informează AGERPRES.

Conversația generalului forțelor aeriene Hawk Carlisle, reprodusă miercuri de publicația de specialitate Defense Tech și preluată vineri de mass media americane, explică modul în care serviciile de informații militare ale SUA au reușit să localizeze cartierul general al jihadiștilor din Statul Islamic (SI).

"O postare pe rețelele sociale ne-a permis să bombardăm obiectivul în mai puțin de 24 de ore (...) A fost totul ca la carte", a declarat generalul Carlisle, la un dejun care a avut loc la Asociația Forțelor Aeriene din Washington.

Carlisle n-a vrut să precizeze nici locul, nici când a fost distrus cartierul general jihadist, limitându-se să spună cu descoperirea fotografiei a fost făcută de o unitate de "intelligence" a forțelor aeriene din Florida.

"Băieții lucrau în Hulburt (bază aeriană în Florida), verificând rețelele sociale, și și-au dat seama că idiotul ăsta se afla în centrul de comandă. Și era conectat la o rețea socială, fără niciun fel de securizare, lăudându-se cu capacitățile de comandă și control ale Daesh (acronimul în limba arabă pentru SI — n.r.)", a povestit generalul.

În mai puțin de 22 de ore, analiști din intelligence au reușit să confirme informația, s-o trimită mai departe la superiori, astfel că în scurt timp trei proiectile teleghidate au făcut praf baza jihadiștilor.



×
Subiecte în articol: selfie America bomba Stat Islamic
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close