Antena 3 CNN Externe Un judecător din SUA a schimbat numele unui bebeluş, din cauza lui Iisus. Iată cum îl chema pe acest micuţ

Un judecător din SUA a schimbat numele unui bebeluş, din cauza lui Iisus. Iată cum îl chema pe acest micuţ

Un judecător din SUA a schimbat numele unui bebeluş, din cauza lui Iisus. Iată cum îl chema pe acest micuţ
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Aug 2013   •   09:55
Un judecător din Tennessee, SUA, a schimbat numele unui bebeluş, din Messiah (Mesia – n.r.) în Martin, susţinând că există un singur Mesia, iar acela este Iisus Hristos, scrie businesinsider.com.

Totul a început după ce mama băieţelului de şapte luni a mers la tribunal pentru a-i stabili paternitatea dar şi numele de familie pe care îl va purta fiul ei.

Spre surprinderea părinţilor, judecătoarea Lu Ann Ballew a decis ca numele băiatului să-i fie modificat, în aşa fel încât să dispară „Messiah” şi să poarte atât numele de familie al tatălui, cât şi numele mamei, numele copilului devenind: Martin DeShawn McCullough.

Cuvântul Mesia este un titlu, iar acest titlu nu merită purtat decât de o singură persoană, iar acea persoană Iisus Hristos”, a decis judecătoarea Lu Ann Ballew, al cărui verdict este citat de ziarul local The Tennessean.

Gestul judecătoarei a fost atât aprobat cât şi puternic contestat în comunitatea locală, predominant catolică.

Totodată, Hedy Weinberg, responsabila unei organizaţii din Tennessee privind drepturile civile, arată că: părinţii, nu guvernul, stabilesc numele copilului lor. Judecătoarea nu îşi poate impune dorinţa personală asupra celor care intră în sala sa de judecată”.

Mama copilului a anunţat că va face apel la o instanţă superioară de judecată.



×
Subiecte în articol: Iisus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close