Antena 3 CNN Externe Un judecător s-a împușcat în sala de judecată după ce a pronunțat sentința

Un judecător s-a împușcat în sala de judecată după ce a pronunțat sentința

Un judecător s-a împușcat în sala de judecată după ce a pronunțat sentința
05 Oct 2019   •   12:22

Un judecător thailandez s-a împușcat în piept într-o curte de judecată, într-o aparentă tentativă de sinucidere în urma plângerilor legate de interferența într-un caz pe care îl prezida.

Khanakorn Pianchana a folosit un pistol pentru a se împușca într-un tribunal provincian din orașul Yala, din sudul Thailandei, după ce a achitat cinci bărbați de acuzații de omor și deține de arme de foc din lipsă de dovezi. Judecătorul a suferit o intervenție chirurgicală în urma incidentului. Bangkok Post relatează că rănile sale nu îi puneau în pericol viața, scrie The Guardian.

Înainte de împușcare, o declarație atribuită lui Khanakorn, distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, susținea că judecătorii în vârstă i-au spus să-și schimbe verdictele în cauză pentru vinovăție. Aceasta ar fi însemnat condamnarea a trei inculpați la moarte și a altor doi la închisoare.

„În acest moment, alți colegi judecători din instanțele de judecată din toată țara sunt tratați la fel ca mine. Dacă nu pot să-mi țin jurământul de serviciu, aș prefera să mor decât să trăiesc fără onoare ”, se arată în declarație.

Declarația lui Khanakorn a stârnit îngrijorarea că judecătorii înalți din sistemul de justiție din Thailanda au abuzat de puterea de a primi verdicturi de condamnare pentru a se potrivi obiectivelor politice.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close