Antena 3 CNN Externe Un jurnalist a fost împuşcat mortal, în timp ce participa la petrecerea de Crăciun de la şcoala fiului său

Un jurnalist a fost împuşcat mortal, în timp ce participa la petrecerea de Crăciun de la şcoala fiului său

Un jurnalist a fost împuşcat mortal, în timp ce participa la petrecerea de Crăciun de la şcoala fiului său
Sursa foto: Foto: Especial
20 Dec 2017   •   11:10

Un jurnalist mexican a fost împuşcat mortal marţi în timp ce se afla la petrecerea de Crăciun organizată de şcoala la care învăţa fiul său, au anunţat autorităţile, ceea ce creşte la 12 numărul total al jurnaliştilor ucişi în acest an în această ţară, relatează dpa.

Atacatori necunoscuţi au intrat în şcoală în statul Veracruz şi l-au împuşcat pe Gumaro Perez Aguilando în faţa copiilor şi a părinţilor care asistau la petrecere. Acest stat mexican este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase pentru jurnalişti.

Guvernatorul statului Veracruz, Miguel Angel Yunes, s-a declarat întristat de 'atacul meschin şi laş' şi a ordonat ca familia jurnalistului ucis să beneficieze de protecţie sporită.

Se pare că jurnalistul, în vârstă 35 de ani, fusese ameninţat şi ceruse protecţie în cadrul unui program al guvernului a afirmat Alicia Bremont, directoare a Asociaţiei Jurnaliştilor Independenţi din Acayucan.

Acest nou caz face ca Mexicul să devină ţara cu cele mai numeroase cazuri de asasinat din lume în rândul jurnaliştilor, alături de Siria, potrivit datelor publicate de organizaţia Reporteri fără Frontiere în această săptămână. În raportul său anual privind violenţele comise împotriva jurnaliştilor în lume, organizaţia a anunţat că 12 jurnalişti au fost ucişi în acest an în Siria.

În Mexic, ţară în care se află carteluri puternice ale drogurilor, jurnaliştii care relatează despre subiecte legate de crima organizată sau de corupţia politică devin rapid ţinte.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: jurnalist impuscat mortal
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close