Antena 3 Externe Un jurnalist rus a fost asasinat

Un jurnalist rus a fost asasinat

25 Mai 2017   •   10:56
Un jurnalist rus a fost asasinat
Sursa foto: Foto: Pixabay

Un jurnalist rus a fost împuşcat mortal la Minusinsk, un mic oraş din Siberia, a anunţat joi Comitetul de anchetă local, estimând că uciderea sa ar putea avea motive profesionale, relatează France Presse. 

Corpul neînsufleţit al lui Dmitri Popkov, redactorul şef al ziarului local 'Ton-M', a fost găsit miercuri seara în curtea din spate a unei case din Minusinsk, oraş situat la 440 km sud de Krasnodarsk, în Siberia. 

Jurnalistul, în vârstă de 42 de ani, "avea răni provocate de gloanţe", potrivit unui comunicat al Comitetului de anchetă local, citat de agenţia de presă RIA Novosti. 

"Ancheta are în vedere mai multe posibile mobiluri ale asasinatului, inclusiv faptul că este posibil ca acesta să fi fost motivat de activităţile profesionale ale victimei", declară comunicatul. 

Ministerul de Interne local a anunţat într-un comunicat deschiderea unei anchete pentru "omor". 

Acesta este al doilea jurnalist rus ucis de la începutul anului 2017: la sfârşitul lunii aprilie, jurnalistul Nikolai Andruşcenko a decedat la Sankt-Petersburg în urma unui atac violent, pe care colegii săi îl consideră motivat de caracterul sensibil al investigaţiilor sale cu privire la corupţie. 

Rusia ocupă locul 148 în clasamentul mondial privind libertatea presei, stabilit de Reporteri fără Frontiere (Reporters sans Fronticres /RSF/), după Mexic, Zimbabwe şi Algeria. 

Numeroşi jurnalişti au fost agresaţi, răniţi sau ucişi în ultimii ani în această ţară, poliţia deschizând foarte rar anchete în astfel de cazuri. 

Cel mai cunoscut caz este cel al jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia, asasinată la Moscova, la 7 octombrie 2006. Cinci bărbaţi, între care patru ceceni, au fost condamnaţi pentru uciderea ei la pedepse grele, dar comanditarul nu a fost identificat de către justiţie. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close