Antena 3 CNN Externe Un laureat al premiului Nobel îşi VINDE MEDALIA: Nimeni nu mai recunoaşte existenţa mea

Un laureat al premiului Nobel îşi VINDE MEDALIA: Nimeni nu mai recunoaşte existenţa mea

Un laureat al premiului Nobel îşi VINDE MEDALIA: Nimeni nu mai recunoaşte existenţa mea
Sursa foto: Foto: eldiario.com.uy
29 Noi 2014   •   21:15
Geneticianul James Watson, laureat al premiului Nobel în 1962, pentru descoperirea structurii ADN, va scoate la licitaţie medalia primită, după ce a fost aspru criticat pentru o serie de declaraţii referitoare la inteligenţa persoanelor de culoare. 
 
"Am fost demis din conducerile companiilor, deci nu mai am venituri, în afară de cel de academician. Nimeni nu mai vrea să recunoască existenţa mea", a explicat Watson, pentru Financial Times. 
 
În ciuda marginalizării sale - Watson nu a mai fost invitat să ţină discursuri din 2007 încoace - omul de ştiinţă este departe de sărăcie. De altfel, a recunoscut că are de gând să doneze o parte din banii obţinuţi pe medalie şi chiar să achiziţioneze lucrări de artă. 
 
Preţul de catalog al medaliei, care va fi licitată la casa Christie's, este de 2,5 milioane de dolari, dar există deja speculaţii că aceasta se va vinde pentru o sumă de peste 3 milioane de dolari. 
 
În octombrie 2007, Watson a declarat pentru Sunday Times, că este "perspectivele în Africa sunt sumbre" din cauza faptului că "toate politicile noastre sociale sunt bazate pe ideea că inteligenţa lor este aceeaşi cu a noastră, deşi testele noastre relevă altceva". 
 
După acest episod, Watson s-a adâncit în situaţia delicată, după ce a argumentat că "angajaţii de culoare sunt mai puţin inteligenţi" şi că "nu a găsit asistenţi talentaţi de culoare pe care să îi poată angaja în laboratorul său"
 

×
Subiecte în articol: premiu Nobel medalie ADN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close