Antena 3 CNN Externe Un lider al protestatarilor din Ucraina a fost dat dispărut

Un lider al protestatarilor din Ucraina a fost dat dispărut

Un lider al protestatarilor din Ucraina a fost dat dispărut
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Ian 2014   •   14:02

Un lider al protestatarilor din Ucraina este dat dispărut de două zile, existând temeri în privinţa sa, după ce, miercuri, într-o suburbie a Kievului, un alt activist care fusese răpit a fost găsit mort, informează AFP, citată de Agerpres.

Dmytro Bulatov (35 ani), unul dintre liderii Automaidan - mişcarea manifestanţilor cu maşini -, care a organizat numeroase acţiuni spectaculoase în faţa reşedinţei de la ţară a şefului statului, devenită un simbol al corupţiei, este de negăsit de miercuri după-amiază, susţin colegilor săi.

Soţia lui Bulatov a semnalat joi seara dispariţia sa poliţiei şi a cerut o anchetă.

„Băieţii noştri merg acolo unde sunt probleme. A devenit periculos să fii militant Automaidan”, declara recent Bulatov, tată a trei copii.

„Dacă se întâmplă ceva cu mine, indignarea va fi şi mai mare. Dacă aceasta ar ajuta protestatarii să câştige, atunci să se întâmple. Am crescut în URSS şi nu vreau ca şi copiii mei să trăiască la fel”, a mai spus bărbatul.

Dispariţia lui Dmytro Bulatov este cu atât mai îngrijorătoare cu cât un alt militant, Iuri Verbiţki, a fost găsit mort, „cu semne de tortură” pe corp, miercuri, la o periferie a Kievului, după ce a fost răpit cu o zi înainte.

Un alt activist care se afla alături de Verbiţki în momentul răpirii, Igor Luţenko, a fost bătut şi abandonat într-o pădure, reuşind să scape cu viaţă.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev Proteste Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close