Antena 3 CNN Externe Un lider Al-Qaida denunţă decapitările SI şi spune că filmarea execuţiilor în scop de propagandă este "barbară"

Un lider Al-Qaida denunţă decapitările SI şi spune că filmarea execuţiilor în scop de propagandă este "barbară"

Un lider Al-Qaida denunţă decapitările SI şi spune că filmarea execuţiilor în scop de propagandă este "barbară"
Sursa foto: Foto: all-len-all.com
09 Dec 2014   •   13:38

Un lider militar de rang înalt din cadrul filialei din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida a denunţat decapitările şi a subliniat că filmarea unei decapitări în scop de propagandă este "barbară", relatează postul panarab Al Arabiya în pagina electronică.
   
Potrivit postului panarab, cu sediul la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), Nasr bin Ali al-Ansi răspunde prin aceste declaraţii înregistrate video unui reporter care a postat luni o întrebare în acest sens pe unul dintre conturile de Twitter ale grupării.
   
Reporterul întreba dacă A-Qaida "copiază" tacticile rivalului său principal, gruparea Statul Islamic (SI), care a proclamat un "califat" în teritorii din Irak şi Siria pe care le-a cucerit şi îşí decapitează prozonierii. Al-Qaida îşi execută, la rândul ei, prizonierii.
   
"Filmarea şi promovarea (decapitărilor) printre oameni, în numele islamului şi jihadului, este o mare greşeală şi nu este acceptabilă, indiferent de justificări", a declarat al-Ansi citat de Agenţia AP. "Acest lucru este foarte barbar", a adăugat el.
   
Washingtonul a anunţat că nu era la curent, înainte de operaţiune, cu existenţa unor negocieri avansate de eliberare a profesorului sud-african Pierre Korkie, potrivit ambasadorului american în Africa de Sud, citat de Reuters.
   
Korkie, în vârstă de 56 de ani, şi jurnalistul american Luke Somers, în vârstă de 33 de ani, au fost împuşcaţi în timpul raidului forţelor speciale americane.
   
Potrivit Washingtonului, cei doi au fost ucişi de către răpitori, membri Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA).
 

×
Subiecte în articol: Al Qaeda
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close