Antena 3 CNN Externe Un magnat rus s-a hotărât să se facă JURNALIST DE INVESTIGAŢIE

Un magnat rus s-a hotărât să se facă JURNALIST DE INVESTIGAŢIE

Un magnat rus s-a hotărât să se facă JURNALIST DE INVESTIGAŢIE
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
13 Oct 2013   •   12:13
Un om de afaceri rus cunoscut pentru legăturile sale cu ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a anunţat că renunţă la antreprenoriat în favoarea jurnalismului, relatează RIA Novosti, conform Agerpres.
 
"Începând de luni, voi deveni şeful biroului de investigaţii la Novaia" Gazeta, a transmis sâmbătă Aleksandr Lebedev, într-o postare în limba engleză pe Twitter.
 
"Vă rog să nu mai îmi spuneţi oligarh sau bancher, plătesc de mult timp costul pentru dezvăluiri jurnalistice de corupţie şi fraudă", a adăugat el, tot în engleză.
 
În vârstă de 53 de ani, Lebedev a mai spus, citat de presa rusă, că se va folosi de numeroasele informaţii compromiţătoare pe care le-a strâns în cariera sa din afaceri pentru dezvăluiri, notează RIA Novosti.
 
Lebedev deţine 39% din acţiunile Novaia Gazeta, o publicaţia liberală fondată în 1993 de liderul sovietic Mihail Gorbaciov din banii pe care i-a obţinut din Premiul Nobel pentru Pace. Gorbaciov deţine în continuare 10% din acţiuni.
 
Publicaţia, care apare de trei ori pe săptămână, este cunoscută în special pentru jurnalista Anna Politkovskaia, o expertă în abuzurile din Caucazul de Nord care a fost împuşcată şi ucisă în 2006. Crima sa nu a fost nici până acum elucidată.
 
Printre potenţialele subiecte de articole discutate de Lebedev pe Twitter se numără o încercare eşuată de asasinare a sa cu o grenadă în 1997 şi problemele sistemului bancar din Rusia, care, susţine el, le permite băncilor falimentare să continue să deţină depozite private.
 
Lebedev, fost ofiţer KGB care a fost inclus pe lista Forbes Rusia din acest an a celor mai bogaţi ruşi, cu o avere de 600 de milioane de dolari, a amestecat afacerile cu activismul de opoziţie.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close