Antena 3 CNN Externe Un manifestant a fost ucis la Kiev în confruntările violente dintre protestatari şi poliţie

Un manifestant a fost ucis la Kiev în confruntările violente dintre protestatari şi poliţie

Un manifestant a fost ucis la Kiev în confruntările violente dintre protestatari şi poliţie
de M.T.    |    22 Ian 2014   •   09:36

Poliţia a lansat, miercuri dimineaţă, o ofensivă împotriva manifestanţilor din centrul Kievului, ceea ce a provocat confruntări violente între forţele de ordine şi protestatari.

În timpul confrunărilor, un manifestant a fost împuşcat mortal, a anunţat opoziţia ucraineană.

„Bărbatul a murit în această dimineaţa, probabil ucis de un lunetist", a declarat o sursă din cadrul opoziţiei pentru AFP, potrivit Mediafax.

Capitala Ucrainei este scena unui protest prelungit, care durează de la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când guvernul a anulat semnarea Acordului de asociere la UE, preferând în schimb o apropiere de Rusia.

În ultimele zile, protestul a degenerat în confruntări violente între manifestanţi şi poliţie, premierul Mykola Azarov avertizând marţi că forţele de ordine au primit permisiunea de a folosi forţa.

„Dacă provocatorii nu se vor opri, autorităţile nu au altă variantă decât să folosească forţa”, a declarat Azarov la postul Russia 24, potrivit BBC.

Miercuri dimineaţă, poliţia a luat cu asalt baricadele protestatarilor de pe strada Hrushevskyy, aflată în apropiere de Piaţa Independenţei, iar decesul unui manifestant a fost confirmat de autorităţi.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina protest violente Proteste Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close