Antena 3 Externe Un mare mister a fost rezolvat după 36 de ani

Un mare mister a fost rezolvat după 36 de ani

09 Apr 2019   •   17:44
Un mare mister a fost rezolvat după 36 de ani

Un caz criminal faimos din Australia a fost în sfârșit rezolvat. Chris Dawson a fost acuzat de moartea soției sale, Lynette Dawson, după ce aceasta a dispărut fără urmă în 1982 la vârsta de 33 de ani. Trupul femeii nu a fost niciodată găsit. 

Bărbatul a negat că și-ar fi ucis soția, afirmând că aceasta și-a abandonat familia și a fugit cu un grup religios. Un podcast „The Teacher's Pet”, a atras atenția întregii lumi asupra cazului. 

Ancheta de atunci a concluzionat că femeia ar fi fost omorâtă de o  "persoană cunoscută", însă nu s-a ajuns la nicio concluzie clară. O altă anchetă redeschisă în 2003 a constatat că soțul ei avea relații sexuale cu adolescente în timpul căsniciei. În ciuda acestor dovezi, procurorii au afirmat anterior că nu există dovezi suficiente pentru a face un arest.

Recent însă poliția din New South Wales a declarat că o nouă descoperire a dus la arestarea lui Dawson. Conform autorităților, noi martori au ajutat la închiderea cazului iar presa australiană a scris că mărturia a venit de la una dintre iubitele ceiminalului. Fata care avea 16 ani la momentul crimei s-a mutat în casă cu bărbatul imediat după dispariția lui Lynette. Cei doi s-au căsătorit mai târziu iar între timp s-au separat.

Arestarea a fost făcută în urma unei re-investigări a cazului care a durat trei ani. 

Sursă: BBC 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close