Antena 3 CNN Externe Un marinar român a fost ucis în urma unui atac asupra unui petrolier, în Libia

Un marinar român a fost ucis în urma unui atac asupra unui petrolier, în Libia

Un marinar român a fost ucis în urma unui atac asupra unui petrolier, în Libia
de S.T.    |    05 Ian 2015   •   13:01
UPDATE- Televiziunea Al Arabiya afirmă că petrolierul ar fi fost bombardat chiar de armata libiană, în urma unui conflict cu căpitanul navei. Libienii au vrut să urce la bord înainte să lase nava să intre în port, dar căpitanul grec nu s-a supus ordinelor şi a stins toate luminile pentru ca nava să nu poată fi văzută. Ministerul român de Externe nu a confirmat această ipoteză.

A transmis că racheta a fost lansată de un avion de vânătoare neidentificat şi a explodat la bordul navei petroliere, în portul libian Derna.

UPDATE
- Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, luni, că un marinar român a murit la bordul petrolierului bombardat în Libia

Potrivit unui comunicat al MAE, tatăl marinarului ucis se afla pe acelaşi petrolier. 

Ministerul de Externe a informat că o rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul petrolierului aflat în portul libian Derna, Libia, incidentul soldându-se cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetăţean român şi un cetăţean grec, precum şi cu rănirea altor doi membri, cetăţeni filipinezi.

Incidentul a avut loc duminică la bordul unei nave sub pavilion liberian şi cu armator grec, ancorată în portul Derna (Libia).

După incident, nava şi-a continuat cursul către Tobruk, cu destinaţia portul Pireu.


Atacul a avut loc "în cursul serii", a precizat paza de coastă, adăugând că petrolierul efectua o cursă internă şi era ancorat cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare în momentul în care a fost atacat.

Dintre cei 26 de membri ai echipajului, 21 sunt filipinezi, trei greci şi doi români.


×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close