Antena 3 CNN Externe Un marocan de 24 de ani a fost expulzat din Franţa pentru îndemn la comiterea de atentate

Un marocan de 24 de ani a fost expulzat din Franţa pentru îndemn la comiterea de atentate

Un marocan de 24 de ani a fost expulzat din Franţa pentru îndemn la comiterea de atentate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   11:09

Un marocan în vârstă de 24 de ani, rezident în vestul Franţei, care a îndemnat la "comiterea de atentate în Fraţa şi restul ţărilor europene", a fost expulzat vineri, a anunţat Ministerul francez de Interne într-un comunicat, relatează AFP, conform Mediafax.

Această expulzare a unui islamist radical este a treia de la începutul anului în Franţa. 
Parisul a luat decizia, a precizat ministerul, "din cauza acţiunilor sale repetate şi îndemnurilor la crimă proferate pe un site jihadist în limba franceză".
Potrivit Ministerului de Interne, marocanul "posta frecvent, sub pseudonim, mesaje susţinând sau glorificând violenţa teroristă în străinătate sau în Franţa". 
"El a îndemnat la comiterea unor atentate în Franţa şi ţări europene şi a îndemnat la asasinarea unor persoane desemnate nominal, între care şi un jurnalist francez", continuă ministerul.
"Având în vedere aceste elemente, acest individ reprezenta o ameninţare la adresa siguranţei statului şi securităţii publice, justificând o măsură de expulzare, validată de Comisia pentru expulzări", afirmă aceeaşi sursă.
Ministrul francez de Interne Manuel Valls, citat în comunicat, a reiterat "angajamentul Franţei de a lupta împotriva terorismului şi celor care, pe Internet, promovează jihadul armat, atacând astfel valorile Republicii".
 

×
Subiecte în articol: expulzare Franta atentate actiuni mesaje
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close