x close

Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă în Mediterana pentru a-i primi pe refugiaţi

de S.T.    |    03 Sep 2015   •   21:10
Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă în Mediterana pentru a-i primi pe refugiaţi  534 Foto: twitter.com
CRIZA IMIGRANŢILOR. Un miliardar egiptean, Naguib Sawiris, vrea să cumpere o insulă în largul Italiei sau a Greciei pentru a-i instala acolo pe sutele de mii de migranți care traversează Marea Mediterană punându-și în pericol viața, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

"Grecia sau Italia, vindeți-mi o insulă; îi voi declara independența, îi voi primi pe migranți și le voi asigura slujbe în construcția noii lor țări", a scris recent pe Twitter prosperul om de afaceri Naguib Sawiris. "Bineînțeles că este fezabil. Aveți sute de insule care sunt părăsite și care ar putea găzdui sute de mii de refugiați", a declarat el joi pentru AFP.

De la începutul anului, peste 350.000 de persoane care fug de sărăcie sau de conflicte din țările lor de origine au traversat Mediterana în speranța de a ajunge în Europa. Peste 2.600 au murit în timpul acestui periplu, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Contactat de un canal privat egiptean, Sawiris a afirmat că va lua legătura cu guvernele grec și italian pentru a-și concretiza ideea.


Citeşte mai multe despre:

insula criza imigranţilor imigranti refugiati
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati