Antena 3 CNN Externe Un milion de oameni mor anual din cauza unei BĂUTURI pe care o consumi şi tu. Vezi statisticile medicilor

Un milion de oameni mor anual din cauza unei BĂUTURI pe care o consumi şi tu. Vezi statisticile medicilor

Un milion de oameni mor anual din cauza unei BĂUTURI pe care o consumi şi tu. Vezi statisticile medicilor
Sursa foto: descopera.ro
20 Feb 2012   •   10:30

Serviciile de Sănătate din Marea Britanie au observat 1,2 milioane de internări legate de alcool în ultimul an, număr care a crescut îngrijorător în ultimii 8 ani.

Într-un program pe postul de televiziune BBC, specialistul în boli de ficat, Dr. Sheron a declarat că bolile de ficat sunt cauza majoră a decesurilor care continuă să crească.

 De asemnea, el a mai declarat că jumatate din pacienţii cu ciroză hepatică sunt femei, aceasta reflectând că alcoolismul a crescut foarte mult în rândul acestora.

Alianţa pentru Sănătatea Alcoolicilor a declarat că: "Marea Britanie este într-un punct critic, în pragul de a pierde ruşinos multe vieţi din cauza consumului de alcool.

Vârsta de vârf a deceselor legate de alcool este de 45-65 de ani, iar consumul de alcool este de asemenea răspunzător pentru 26% din decesele bărbaţilor în vârstă de 16-24 de ani.

Cifrele arată că accidentele si boala cauzate de alcool costă Sistemul de Sănătate din Marea Britanie 2,7 miliarde de lire sterline. De asemenea, rata infracţionalităţii crescută, absenţa de la muncă şi rata de şomaj cauzate de alcool costă societatea între 17 milioane şi 22 miliarde de euro anual.

×
Subiecte în articol: bautura ciroza Marea Britanie
Parteneri
Metoda prin care facturile la încălzire pot fi reduse cu 20%!
x close