Antena 3 CNN Externe Un milion de oameni strigă după ajutor! Raport ONU: Sirienii au nevoie de hrană, adăpost şi asistenţă medicală

Un milion de oameni strigă după ajutor! Raport ONU: Sirienii au nevoie de hrană, adăpost şi asistenţă medicală

Un milion de oameni strigă după ajutor! Raport ONU: Sirienii au nevoie de hrană, adăpost şi asistenţă medicală
Sursa foto: Foto: www.unmultimedia.org
30 Mar 2012   •   08:38
Specialiştii ONU şi cei ai Organizaţiei de cooperare islamică (OCI) au efectuat o misiune de evaluare în Siria. Experţii au concluzionat că peste un milion de sirieni au nevoie de ajutor umanitar, informează AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ONU, experţii s-au putut deplasa şi în "zone controlate de opoziţie". Totuşi, accesul în "anumite zone" nu a fost posibil "din cauza lipsei de securitate şi a constrângerilor de timp".

"Analiza realizată de ONU şi OCI arată că cel puţin un milion de sirieni au nevoie de ajutor umanitar în guvernoratele vizitate de misiune", a precizat purtătorul de cuvânt Eduardo del Buey.

Printre populaţia care are nevoie de ajutor se numără persoane rănite sau strămutate din cauza violenţelor precum şi familiile care le-au adăpostit şi sirieni săraci care au devenit mai vulnerabili după un an de criză sau din cauza sancţiunilor economice impuse Siriei.

Sirienii au nevoie mai ales de hrană, adăpost şi de asistenţă medicală.

"Va fi nevoie de luni, poate chiar ani de zile, înainte ca situaţia să revină la normal, indiferent care vor fi evoluţiile politice şi schimbările în situaţia de securitate" din Siria, a concluzionat purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: Siria raport ONU hrana ajutor umanitar
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close