Antena 3 CNN Externe Un milionar finlandez trebuie să achite o amendă de 111.600 euro, pentru depăşirea vitezei

Un milionar finlandez trebuie să achite o amendă de 111.600 euro, pentru depăşirea vitezei

Un milionar finlandez trebuie să achite o amendă de 111.600 euro, pentru depăşirea vitezei
Sursa foto: speeding car
12 Mar 2009   •   12:44

Jari Bär, un milionar finlandez, a fost amendat cu 111.600 euro pentru că a circulat cu 82 de kilometri pe oră într-o zonă în care limita de viteză era de 60 de kilometri pe oră. Totul s-a întâmplat în luna ianuarie, în oraşul Siilijärvi din Finlanda.

Potrivit autorităţilor, dacă viteza lui Bär ar fi fost de 80 km/h, amenda ar fi fost de numai 115 euro. Cei 2 kilometri au cântărit greu, se pare, şi l-au costat cât un Porsche 911 GT3. Potrivit globalmotors.net, amenda ar fi fost mai mică dacă milionarul depăşea viteza cu numai 20 km/h, însă, odată ?trecută această graniţă?, prin cei doi kilometri în plus, s-a intrat într-o altă categorie de amendă.

Probabil vă întrebaţi de ce a primit o amendă aşa de mare. Explicaţia este simplă: în Finlanda valoarea amenzilor este stabilită în funcţie de salariul câştigat pe zi. Jari Bär a fost astfel nevoit să să achite o amendă care reprezintă echivalentul venitului său din 12 zile. Dacă venitul său din 2007 era de 50 de euro pe zi el ar fi trebuit să plătească 600 de euro.

Se pare că, în 2007, milionarul finlandez vânduse majoritatea acţiunilor pe care le deţinea la compania sa şi, datorită acestui fapt, realizase un venit impresionant de 9.300 de euro pe zi, de unde a rezultat apoi amenda primită pentru viteză în valoare de de 111.600 euro. Jari Bär nu este tocmai fericit acum, mai ales că venitul său din prezent nu este chiar aşa de mare.

În Finlanda nu există amendă maximă, cu cât câştigi mai mult, cu atât plăteşti mai mult.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Finlanda
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close