Antena 3 Externe Un ministru german pledează pentru redistribuirea către săraci a produselor pe bază de carne de cal

Un ministru german pledează pentru redistribuirea către săraci a produselor pe bază de carne de cal

de G.S.    |    23 Feb 2013   •   17:18
Un ministru german pledează pentru redistribuirea către săraci a produselor pe bază de carne de cal
Sursa foto: Foto: tumblr.com

Ministrul german pentru Dezvoltare Dirk Niebel a pledat pentru redistribuirea către săraci a produselor pe bază de carne de cal retrase din comerţ după ce au fost etichetate fraudulos ca fiind de vită, într-un interviu publicat în ediţia de sâmbătă a cotidianului Bild, relatează AFP.
   
"Peste 800 de milioane de persoane mor de foame în lume. Din nefericire, şi în Germania există oameni care o duc greu din punct de vedere financiar, inclusiv în privinţa hranei (...). Eu cred că nu putem, aici, în Germania, să aruncăm hrană bună", a declarat Niebel.
   
Este pentru prima dată când un ministru german face asemenea declaraţii. El urmează astfel exemplul deputatului conservator Hartwig Fischer care, pentru a-i convinge pe săraci, s-a fotografiat pentru prima pagină a celui mai citit ziar din Germania gustând o lasagna ce conţine carne de cal.
   
"Este bună! (...) Nu pot să văd nicio diferenţă faţă de celelalte lasagna", a declarat el pentru cotidianul cu aproximativ zece milioane de cititori.
   
Ministrul german pentru Afaceri Sociale Ursula von der Leyen a etichetat dezbaterea ca "absurdă". "Indiferent că eşti bogat sau sărac, fiecare vrea să ştie ce mănâncă. Iar acest lucru trebuie să fie impecabil", a spus ea.
   
Scandalul cărnii de cal fraudulos ştampilate ca fiind vită a afectat Germania în urmă cu aproximativ zece zile, lucru care a determinat Guvernul german să anunţe măsuri pentru consolidarea controalelor şi posibilităţii de sanţionare a actorilor din industria agroalimentară .

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close