Antena 3 CNN Externe Un ministru irlandez a demisionat, după ce a acuzat un membru al opoziţiei că administrează un bordel

Un ministru irlandez a demisionat, după ce a acuzat un membru al opoziţiei că administrează un bordel

Un ministru irlandez a demisionat, după ce a acuzat un membru al opoziţiei că administrează un bordel
Sursa foto: ministru
19 Feb 2010   •   08:39

Ministrul irlandez al Apărării, Willie O'Dea, şi-a dat joi demisia după ce, în urmă cu un an, a acuzat pe nedrept de un membru al opoziţiei că administrează un bordel. O'Dea a furnizat unui jurnalist informaţii false potrivit cărora consilierul Maurice Quinlivan ar fi fost implicat într-o afacere cu un bordel, arată BBC News.

Iniţial, ministrul a negat că a făcut astfel de acuzaţii. După ce jurnalistul a făcut publică înregistrarea în care ministrul făcea aceste acuzaţii, oficialul a fost nevoit să-şi recunoască greşeala, fapt ce a stârnit un conflict politic în Irlanda.

În luna decembrie, ministrul a fost forţat printr-un ordin judecătoresc să-i plătească daune consilierului Maurice Quinlivan. În faţa comisiei parlamentare care a anchetat cazul, ministrul a spus că a făcut o ?greşeală stupidă? şi că nu şi-a adus aminte de remarcile pe care le făcuse.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului, ministrul irlandez al Apărării a luat decizia de a demisiona, întrucât ?s-a creat prea multă vâlvă în jurul evenimentelor?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bordel ministru demisie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close