Antena 3 CNN Externe Un ministru israelian propune ANEXAREA zonelor din Cisiordania: Negocierile sunt o glumă

Un ministru israelian propune ANEXAREA zonelor din Cisiordania: Negocierile sunt o glumă

Un ministru israelian propune ANEXAREA zonelor din Cisiordania: Negocierile sunt o glumă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Dec 2013   •   13:44
Ministrul israelian al Economiei, Naftali Bennett, propune anexarea zonelor din Cisiordania aflate total sub control militar israelian, unde se află, de altfel, majoritatea coloniilor israeliene.
"Sunt favorabil aplicării suveranităţii israeliene în zona unde sunt 400.000 de locuitori israelieni (colonişti) şi doar 70.000 de arabi", a declarat, potrivit AFP, Naftali Bennett, liderul formaţiunii religioase naţionaliste Căminul Evreiesc (HaBayit HaYehudi), conform Mediafax.
Bennett a denunţat negocierile cu Autoritatea Palestinienă, acuzând că preşedintele Mahmoud Abbas nu este un partener real de dialog şi reamintind că acesta nu este reprezentativ pentru Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării islamiste Hamas.
"Negocierile sunt o glumă, este ca şi cum am vrea să cumpărăm o maşină dar avem doar jumătate din banii necesari", a spus Bennett.
Secretarul de Stat american, John Kerry, declara vineri că Israelul şi palestinienii nu au mai fost atât de aproape de pace de mulţi ani.
 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close