Antena 3 CNN Externe Un ministru a fost prins băut la volan și acum demisionează. S-a întâmplat în Suedia

Un ministru a fost prins băut la volan și acum demisionează. S-a întâmplat în Suedia

Un ministru a fost prins băut la volan și acum demisionează. S-a întâmplat în Suedia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Aug 2016   •   13:24

Aida Hadzialic, ministru suedez în vârstă de 29 de ani şi considerată un om de viitor în Partidul Social-Democrat, şi-a anunţat sâmbătă demisia, după ce a fost prinsă în stare de ebrietate la volan, informează AFP. 

Hadzialic, ministru pentru învăţământ secundar şi formarea adulţilor, a dezvăluit ea însăşi sâmbătă că a fost prinsă de poliţia rutieră din Malmo (sud) cu o alcoolemie de 0,2 g/litru de sânge, exact nivelul considerat delict în Suedia

"Aceasta a fost cea mai mare greşeală din viaţa mea. Îmi voi asuma responsabilitatea. Fac publică intenţia mea de a demisiona din funcţia de ministru", a declarat Aida Hadzialic în timpul unei conferinţe de presă la sediul guvernului din Stockholm, vizibil emoţionată. "Înţeleg că am dezamăgit multă lume şi sunt furioasă pe mine, dar mai ales regret profund", a adăugat ea. 

Aida Hadzialic, născută în Bosnia, a emigrat în Suedia la vârsta de cinci ani, în 1992, părinţii săi fugind din calea războiului din fosta Iugoslavie. Angajată din timpul liceului în mişcarea tineretului social-democrat, ea a fost aleasă consilier municipal la vârsta de 23 de ani. Atunci când premierul Stefan Lofven a numit-o în guvern, în 2014, ea avea numai 27 de ani, devenind cel mai tânăr ministru din istoria Suediei. 

După ce forţele de stânga au revenit la putere în Suedia, în urmă cu doi ani, alţi miniştri au făcut erori care i-au costat funcţia. Astfel, Asa Romson (Verzii), vicepremier şi ministru al mediului, a demisionat în mai după o serie de gafe, ultima fiind de a vorbi despre "accidentele din 11 Septembrie" pentru a evoca atentatele de la New York şi Washington din 2001. 

Colegul său, Mehmet Kaplan, de origine turcă, a fost nevoit la rândul său să plece din guvern după publicarea unor imagini video în care el sublinia "asemănările" dintre persecuţiile la adresa evreilor în Germania fascistă şi viaţa de azi a palestinienilor

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Suedia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close